.Naast de standaard gordijnhaak waarbij het gordijn vaak met een vlinder of retourplooi wordt geconfectioneerd, is het ook mogelijk het Forest Easyfold systeem toe te passen. Hierbij komt het gordijn onder de rail te hangen met een mooie "flow". De glijders worden door middel van koordjes op afstand gehouden en het gordijn is ook eenvoudig van de rail te verwijderen.De Forest Shuttle motor kan ook op een 28 mm roede worden geplaatst. Hiermee wordt de uitstraling van een roede gecombineerd met de functionaliteit van een gemotoriseerd systeem. De motor is achter het pakket gordijnen weggewerkt en zodoende niet zichtbaar. Het systeem is in verschillende kleuren verkrijgbaar"
Via onze WiFi module kunt u uw gemotoriseerde gordijnen bedienen met de Forest Connect app. De WiFi module maakt verbinding met het bestaande WiFi netwerk waarmee de gordijnen via de smartphone of tablet te bedienen zijn. U kunt uw slimme gordijnen ook in een handomdraai integreren in Google Home, Amazon Alexa of andere third-party apps. Tevens is het mogelijk om met spraakbediening van Apple Siri, Google Assistant of Amazon Alexa de elektrische gordijnen aan te sturen.

De DS-XL® LED gordijnrail is een ware eyecatcher in ieder interieur. Deze designrail is er naast een handbediend systeem ook in een gemotoriseerde variant. De combinatie van een gemotoriseerde designrail met geïntegreerde LED-verlichting is uniek en zorgt voor meer comfort en sfeer in uw interieur.

Een uniek ontwerp waarin verlichting en een gemotoriseerde gordijnrail zijn gecombineerd
Bekroond met Red Dot Award 2021
Verkrijgbaar in de kleuren wit en antraciet
De DS-XL® LED-gordijnrail werkt met alle Shuttle® gordijnmotoren
De gemotoriseerde gordijnrails van Forest komen met draadloze bediening via Z-Wave Plus en/of 433MHz radiogolven. Beide opties kunnen direct geïntegreerd worden in het smart home platform Homey of Fibaro Home Center. Verbonden met Homey/Fibaro kunnen de gemotoriseerde systemen bediend worden vanaf alle iOS en Android smartphones - overal ter wereld, samen met de andere 50 000+ apparaten waar de hubs mee werken. Ze kunnen ook toegevoegd worden in Homey Flows of Fibaro Scenes voor automatisering. Open bijvoorbeeld de gordijnen automatisch bij het wakker worden, of sluit ze wanneer het 'movie time'-scenario geactiveerd wordt. Homey en Fibaro ondersteunen Google Assistant en Amazon Alexa, zodat spraakcommando's tot de mogelijkheden behoren.

Homey Bridge
De Homey Bridge is de nieuwste smart home hub van Homey. Met dit elegante en functionele apparaat kunt u moeiteloos meerdere slimme apparaten bedienen, automatiseren en monitoren.
De Forest Shuttle® motoren werken naadloos met de Homey Bridge.

Let op: systemen die gebruik maken van de 433MHz technologie zijn gelimiteerd tot de 'open', 'sluit' en 'stop' commando's. Systemen op Z-Wave kunnen daarnaast ook op specifieke percentages en standen gezet worden, voor een meer fijnmazige bediening.Elegant vormgegeven gemotoriseerd vouwgordijnsysteem, voorzien van mechanisch af te stellen 220V buismotor.
Maximaal gewicht totaal systeem 12 kg (bij standaard motor, zwaarder type is verkrijgbaar, tot 24 kg), verkrijgbare lengte: 5,80 meter;
Het gemotoriseerd vouwgordijnsysteem is eenvoudig aan te sluiten op Domotica systemen..